Ohita valikko

Loistolomittaja

Ammattitaitoinen lomittaja on ruoantuottajan tärkeä yhteistyökumppani. Lomittajia tarvitaan, jotta tuottajat saisivat välttämättömän hengähdystauon työstään sekä tuuraajan sairauslomalleen.

Maatalouslomittajan työ on itsenäistä ja palkitsevaa, mutta myös vaativaa ja vastuullista. Työhön kuuluvat tilan päivittäiset, tuotannon jatkumiselle välttämättömät työt. Nämä vaativat monenlaista osaamista muun muassa eläinten hoidosta ja ruokinnasta sekä erilaisten koneiden ja laitteiden käytöstä. Lomittaja on myös tiivis osa tilan työyhteisöä, joten lomitustyössä kysytään myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Haluamme nostaa esille maatalouslomittajien arvokkaan työn ja ammattitaidon sekä lomitustyön merkityksen maatalousyrittäjälle ja maaseudun elinvoimaisuudelle. Siksi pyydämme sinua etsimään kanssamme loistolomittajaa.

Kuka voi olla loistolomittaja?

Tunnetko sinä lomittajan, joka arvostaa työtään, hoitaa tehtävänsä hyvin ja ammattitaitoisesti, on luotettava ja pärjää erilaisissa tilanteissa? Hän saattaa olla etsimämme loistolomittaja.

Loistolomittaja voi olla kunnallinen lomittaja, ostopalvelulomittaja, lomituspalveluyrittäjä tai lomituspalveluyrityksen lomittaja.

Kyseessä ei ole kilpailu, jossa valitaan kaikista paras lomittaja. Jokaisella on omat vahvuutensa ja monenlaiset lomittajat voivat olla loistolomittajia. Haluamme ilmiantajien kuvausten avulla tuoda esiin lomittajan työn monipuolisuuden ja tärkeyden.

Ilmianna loistolomittaja

Loistolomittajan voi ilmiantaa maatalousyrittäjä, turkistuottaja, paikallisyksikön työntekijä, toinen lomittaja tai joku muu lomituksen parissa työskentelevä.

Kysythän lomittajan suostumuksen ennen kuin ilmoitat hänet mukaan.

Perustele ilmoituksessa, miksi juuri ilmoittamasi lomittaja on loistolomittaja. Haemme erityisesti kuvauksia ja esimerkkitarinoita, jotka osoittavat ilmiantamasi henkilön olevan loistolomittaja. Lyhytkin perustelu riittää, kun siitä käy osuvasti ilmi loistolomittajan tunnusmerkit.

Sata ensimmäistä ilmoittajaa sekä ilmoitettua loistolomittajaa palkitaan heijastavalla repulla. Lisäksi kolme parasta perustelua jättänyttä ilmiantajaa palkitaan 500 euron Lomarenkaan majoituslahjakortilla ja heidän ilmoittamansa kolme loistolomittajaa 1 000 euron Lomarenkaan majoituslahjakortilla.

Parhaat perustelut valitsee ryhmä, johon kuuluvat edustajat Melasta, Maatalouslomittajat ry:stä, Kuntatyönantajista ja tuottajajärjestöistä.

Nostetaan yhdessä esiin lomittajan tärkeä työ – lähde mukaan ja ilmianna loistolomittaja!

Loistolomittajan voi ilmiantaa 1.10.–31.12.2020

Loistolomittaja-kampanjan säännöt

Kampanjan tavoitteena on nostaa esille lomittajien ammatillisia taitoja ja lomitustyön merkitystä työllisyydelle maaseudulla ja työn merkitystä maatalousyrittäjille. Lomitus mahdollistaa työstä irtautumisen yrittäjän vuosiloman aikana sekä silloin, kun maatalousyrittäjä ei ole kykenevä kotieläinten hoitotyöhön sairauden, tapaturman tai muun lomituspalvelulain oikeuden vuoksi.

 1. Kampanjan järjestää Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela.
 2. Kampanja alkaa 1.10.2020 ja päättyy 31.12.2020.
 3. Kampanjaan voi osallistua Melan nettisivujen kautta.
 4. Loistolomittaja voi olla kunnallinen lomittaja, yksityinen lomituspalveluyrittäjä tai lomituspalveluyrityksen lomittaja.
 5. Loistolomittajan ilmoittajana kampanjaan voi toimia maatalousyrittäjä, turkistuottaja, lomituksen paikallisyksikön työntekijä, lomittaja sekä tai muu henkilö, joka on työssään tekemisissä lomittajien ja lomituspalvelujen kanssa. Ilmoittamisen kampanjaan voi tehdä vain lomittajan suostumuksella.
 6. Sata ensimmäistä ilmoittajaa ja ilmoitettua palkitaan pikapalkinnoilla. Tämän lisäksi kolme parasta perustelua ja kolme parhaat perustelut saanutta lomittajaa palkitaan Lomarenkaan kotimaan lahjakortilla. Ilmoittajan pääpalkinnon arvo on 500 euroa ja lomittajan pääpalkinnon arvo 1000 euroa.
 7. Kilpailun raati päättää itsenäisesti kaikista palkinnoista. Raati koostuu tuottajajärjestöjen, Maatalouslomittajat ry:n, Kuntatyönantajien ja Melan edustajista. Raadin ratkaisuista ei voi valittaa.
 8. Pääpalkinnot ovat veronalaista tuloa ja tulee ilmoittaa tulona saajan veroilmoituksessa.
 9. Henkilötietoja kerätään ja tallennetaan väliaikaisesti (vuosiksi 2020-2021) kilpailun järjestämiseksi. Tietoja käytetään kilpailun suorittamiseksi, voittajan kontaktoimiseksi sekä palkinnon toimittamiseksi.
 10. Kampanjaan osallistujat myöntävät Melalle oikeuden julkaista palkinnon saajan nimen, paikallisyksikön asuinpaikkakunnan. Mela voi myös haastatella ja esitellä lomittajaa ja hänen työtään Melan valitsemissa medioissa vuosien 2020 ja 2021 aikana.
 11. Mela käyttää ilmoittajan perusteluita nimettöminä Melan kanavissa.  Mela voi olla yhteydessä kampanjaan osallistujiin, jos Mela haluaisi tarjota mahdollisuutta sopia yhteistyöstä materiaalin tuottamiseksi Melan valitsemissa medioissa vuosien 2020 ja 2021 aikana.
 12. Mikäli yhteydenotto johtaa yhteistyöhön materiaalin tuottamisesta, siitä tehdään erillinen sopimus Melan kanssa.
 13. Kampanjaan osallistujat voivat perua osallistumisensa lähettämällä peruutusviestin osoitteeseen lomitus(at)mela.fi.

Lisätietoa kampanjasta:

lomitustiimin asiantuntijat Erkki Eskola, erkki.eskola(at)mela.fi tai puh. 029 435 2480 ja Marketta Ahlsten, marketta.ahlsten(at)mela.fi tai puh. 029 435 2265

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö