Ohita valikko

Loistolomittaja

Ammattitaitoinen lomittaja on ruoantuottajan tärkeä yhteistyökumppani. Lomittajia tarvitaan, jotta tuottajat saisivat välttämättömän hengähdystauon työstään sekä tuuraajan sairauslomalleen.

Ilmianna loistolomittaja -kampanja päättyi 31.12.2020

Maatalouslomittajan työ on itsenäistä ja palkitsevaa, mutta myös vaativaa ja vastuullista. Työhön kuuluvat tilan päivittäiset, tuotannon jatkumiselle välttämättömät työt. Nämä vaativat monenlaista osaamista muun muassa eläinten hoidosta ja ruokinnasta sekä erilaisten koneiden ja laitteiden käytöstä. Lomittaja on myös tiivis osa tilan työyhteisöä, joten lomitustyössä kysytään myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Halusimme syksyn 2020 loistolomittaja-kampanjassa nostaa esille maatalouslomittajien arvokkaan työn ja ammattitaidon sekä lomitustyön merkityksen maatalousyrittäjälle ja maaseudun elinvoimaisuudelle.

Kyseessä ei ollut kilpailu, jossa valitaan kaikista paras lomittaja. Jokaisella on omat vahvuutensa ja monenlaiset lomittajat voivat olla loistolomittajia. Halusimme ilmiantajien kuvausten avulla tuoda esiin lomittajan työn monipuolisuuden ja tärkeyden.

Saimme 379 ilmiantoa loistavasta lomittajasta ja erinomaisia perusteluita, mikä tekee lomittajasta loistavan.

Millainen on loistolomittaja?

Kysyimme teiltä, millainen on loistolomittaja. Onko hän lomittaja, joka arvostaa työtään, hoitaa tehtävänsä hyvin ja ammattitaitoisesti, on luotettava ja pärjää erilaisissa tilanteissa? Hän saattaa olla etsimämme loistolomittaja.

Loistolomittaja voi olla kunnallinen lomittaja, ostopalvelulomittaja, lomituspalveluyrittäjä tai lomituspalveluyrityksen lomittaja.

Valitsitte loistolomittajan tärkeimmiksi ominaisuuksiksi:

  • Oma-aloitteellisuus ja luotettavuus
  • Eläinten ja niiden käyttäytymisen tuntemus
  • Huolellisuus ja annettujen ohjeiden noudattaminen

Sata ensimmäistä ilmoittajaa sekä ilmoitettua loistolomittajaa palkittiin heijastavalla repulla. Lisäksi kolme parasta perustelua jättänyttä ilmiantajaa palkitaan 500 euron Lomarenkaan majoituslahjakortilla ja heidän ilmoittamansa kolme loistolomittajaa 1 000 euron Lomarenkaan majoituslahjakortilla.

Tammikuun lopussa parhaat perustelut valitsee ryhmä, johon kuuluvat edustajat Melasta, Maatalouslomittajat ry:stä, Kuntatyönantajista ja tuottajajärjestöistä.

Kun voittajat on valittu, julkaisemme sekä loistolomittajien että heidät ilmiantaneiden nimet tällä sivulla. Julkaisemme täällä myös voittoperustelut.

Nostetaan yhdessä esiin lomittajan tärkeä työ!

Lisätietoa kampanjasta:

lomitustiimin asiantuntijat Erkki Eskola, erkki.eskola(at)mela.fi tai puh. 029 435 2480 ja Marketta Ahlsten, marketta.ahlsten(at)mela.fi tai puh. 029 435 2265

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö