100 tarinaa suomalaisesta työstä

Me Melassa haluamme yhdessä kanssasi juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Haluamme nostaa esiin alkutuotannon juurevan joukon sekä tieteen ja taiteen tekijöiden arvokkaan työn. Siksi keräsimme vakuutetuiltamme 100 tarinaa suomalaisesta työstä. Kiitos osallistuneille, näin pääsemme yhdessä onnittelemaan 100-vuotiasta Suomea!

Tärkeän työn tekijät vievät Suomea eteenpäin
Suomen hyvinvoinnin juuret ovat maataloudessa. Alkutuotannon tekijät kantavat kortensa kekoon maamme puolesta. Yhdessä on tehty, kasvettu ja kehitytty. Tieteen ja taiteen apurahansaajat vahvistavat suomalaista identiteettiämme. Taide ruokkii sieluamme ja tukee hyvinvointiamme. Tiede rakentaa siltaa tulevaisuuteemme.

Osoitamme hankkeellamme arvostuksemme alkutuotannon juurevalle joukolle sekä tieteen ja taiteen tekijöille. Teitä tekijöitä ja osaajia tarvitaan, jotta yhteiskuntamme kehittyy edelleen ja identiteettimme vahvistuu.Tarinoita merkityksellisestä työstä
Haastoimme vakuutettumme jakamaan oman tarinansa merkityksellisestä ja tärkeästä työstä. Yhdessä voimme toinen toisillemme osoittaa, että arvostamme ja kunnioitamme sekä toisiamme että työtämme. Ammattiylpeys luo hyvinvointia ja parantaa tuloksellisuutta. Ajatusten vaihtaminen yhdessä lisää yhteisöllisyyttä ja tukee jaksamista vaikeinakin aikoina.

Toistasataa maatalousyrittäjää, poronhoitajaa, kalastajaa, metsänomistajaa sekä tieteen tai taiteen apurahansaajaa innostui jakamaan tarinansa vastaten kolmeen kysymykseen. Mikä innostaa tekemään työtäsi? Mikä työssäsi on parasta? Miksi työsi on tärkeää?

Itsenäisyys voimavarana
Tarinoissa työn merkityksellisyydestä ja innostavuudesta toistuivat usein oman työn vapaus, luonnon ja eläinten läheisyys, käden jäljen näkeminen ja laadukkaan suomalaisen ruoan tuottaminen. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden, ja se sopii mitä parhaiten juhlavuoteemme – itsenäisyys, tehdä työ omalla tavalla ja samalla koko maan hyväksi!

Jakaessamme tarinat työstä, jaamme samalla vahvan maauskon, joka kantaa tuleviin sukupolviin ja vie isänmaamme seuraavalle 100-vuotiskaudelle, kiteyttää Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari.

Arvoimme yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken kaksi Applen iPad-tablettia (Apple iPad 32 Gb Wi-Fi + Cellular). Arvonnassa voittivat maatalousyrittäjä Riikka Sarajuuri-Kylänpää sekä apurahataiteilija Sanna Paananen. Onnea voittajille!

100 tarinaa suomalaisesta työstä voit lukea tämän linkin takaa.

Suomi 100
100 tarinaa suomalaisesta työstä on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaohjelmaa. Satavuotiasta Suomea juhlistetaan vuonna 2017 monipuolisella ohjelmalla. Pääset tutustumaan juhlavuoden mielenkiintoisiin hankkeisiin ja niiden tuottamiin tapahtumiin valtakunnallisella Suomi 100 -sivustolla.

Päivitetty 04.12.2017