Ohita valikko

Budjettiesityksessä tukitoimia viljelijöiden jaksamiseen

Hallitus on sopinut osana vuoden 2019 budjettiesitystä toimista suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi. Maatalouden kannattavuus on heikentynyt jo usean vuoden ajan. Tämän kesän kuivuus hankaloitti maatilojen tilannetta entisestään. Maatalouden kuivuuspaketissa on sovittu panostuksista myös maatalousyrittäjien jaksamisen tueksi.

Välitä viljelijästä -projektille jatkorahoitusta

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan Välitä viljelijästä –projektille on esitetty 3 milj. euron jatkorahoitus vuosille 2019–2020. Projekti on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi ja sen puitteissa on pystytty auttamaan jo noin 1 500 vaikeassa tilanteessa olevaa maatalousyrittäjää.

– On helpottavaa kuulla, että voimme jatkaa tätä tärkeää työtä viljelijöiden ahdingon helpottamiseksi osaltamme. Määrärahan turvin voimme vahvistaa turvaverkostoa vaikeassa tilanteessa olevien maatalousyrittäjien auttamiseksi, toteaa Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari.

Vakuutusmaksujen viivästyskoron alentamista jatketaan

Esityksen mukaan Mela-vakuutusmaksujen viivästyskoron tilapäistä alentamista jatketaan vuoden 2020 loppuun. Koron alentamiseen on kohdennettu budjettiesityksessä 1,2 milj. euroa. Tämä tarkoittaisi vuotuisen viivästyskoron jatkumista 4 %:n suuruisena.

Lisätietoja: Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari, puh. 050 500 4514.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö