Ohita valikko

Videoita työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista

Ajankohtaiset

Ranka

Motivointielokuva Ranka kertoo hyvän työergonomian tärkeydestä, huumoria unohtamatta. Elokuva toimii keskustelun avaajana. Isännän tarina herättää pohtimaan sitä, minkä katsoja jo asiasta tietää. Elokuva myös yllättää! Kesto n. 10 min.

Voit myös tilata Ranka-elokuvan dvd:nä sivulta Työturvallisuus- ja työhyvinvointiesitteet.

Naapurit

Elokuva sisältää tietoa maatalousyrittäjien työterveyshuollon tilakäynnistä. Tapaamme kaksi pariskuntaa, joista toisella on työterveyshuolto ja toisella ei.

Lyhyitä elokuvia jaksamisesta

Elokuva kertoo viiden tarinan välityksellä maatilan henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen vaaranpaikkoja ja keinoja selvitä eteenpäin.


Klassikot

Pellolla ja pajassa

Elokuva kuvaa vaaranpaikkoja ja antaa työturvallisuusohjeita säilörehun teossa, viljankorjuussa, kyntötöissä, torjunta-aineiden käytössä sekä koneiden huolto- ja korjaustöissä.

Kalenteri

Kalenteri on opetuselokuva, joka kuvaa maatalousyrittäjän työtä ja perheenjäsenten välisiä suhteita. Miten jokapäiväiset asiat vaikuttavat työhön ja työturvallisuuteen? Ennen kaikkea elokuva herättää ajatuksia maatalousyrittäjien henkiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista. Viisi osaa, kesto n. 30 min.

Kuntosi on kysymyksessä

Videon jumppaohjelman tavoitteena on virkistää, kohottaa kuntoa ja siten parantaa työkykyä. Kesto n. 30 min.

Maanviljelijä, valitsetko elämän vai kuoleman?

Elokuvan tarkoituksena on herättää viljelijät ajattelemaan työympäristönsä vaaratekijöitä. Tapaturmia ja ammattitauteja käsitellään esimerkkitapauksin.


Tarinat

Turvallinen maatila -videot

Lyhyillä videoilla tartutaan maatilan turvallisuuden ja työhyvinvoinnin eri teemoihin yrittäjien näkökulmasta. Haluamme videoiden avulla kannustaa maataloudessa toimivia kiinnittämään huomiota omaan rooliinsa maatilan riskien hallinnassa ja vahinkojen torjunnassa.

Videoiden aiheet:

  • Jaksamisen rajat
  • Paloturvallinen navetta
  • Tapaturmat
  • Maatalousyrittäjä – tilan tärkein voimavara
  • Lapset
  • Tiedostaminen ja ennakointi palontorjunnassa

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö