Ohita valikko

Maatalouden työturvallisuuteen liittyvä kilpailu ja henkilötietojen käsittely, ilmoittajalle

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun ilmoitat maatilan Turvallinen maatila 2020 -kilpailuun.

Miksi ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan Melan järjestämän kilpailun toteuttamiseksi. Mela tarvitsee henkilötietojasi voidakseen ottaa sinuun tarvittaessa yh­teyttä selvittääkseen ilmoittamasi maatilaa koskevia asioita. Lisäksi Mela tarvitsee henkilötietojasi, jotta se voi ilmoittaa maatilalla maataloutta harjoittavalle maatalousyrittäjälle, että hänen maatilansa on ilmoitettu kilpailuun ja kuka maatilan on ilmoittanut. Mela käyttää henkilötietojasi myös, kun sinulle lähetetään palkinto kiitokseksi siitä, että ilmoitit maa­tilan kilpailuun. Henkilötietojasi ei käytetä Melassa muihin tarkoituksiin.

Kun ilmoitat maatilan kilpailuun Turvallinen maatila 2020 -kilpailun ilmoittautumislomakkeella ja täytät omat henkilötietosi lomakkeeseen, suostut siihen, että Mela käsittelee antamiasi henkilötietoja kilpailuun liittyvien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Mela käsittelee henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella ja vain niihin tarkoituksiin, jotka todetaan edellä ja joihin olet antanut suostumuksesi. Voit halutessasi myöhemmin peruuttaa suostumuksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan työkykytiimille.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei kilpailuun liittyen hanki sinua koskevia tietoja muilta eikä myös­kään ilman suostumustasi luovuta henkilötietojasi muille kuin maata­lousyrittäjälle, joka harjoittaa maataloutta kilpailuun ilmoittamallasi maatilalla. Turvallinen maatila 2020 -kilpailun ilmoittautumislomakkeella antamiasi henkilötietoja käsitellään vain Melassa.

Jos olet antanut suostumuksesi siihen, että henkilötietosi luovute­taan toiselle henkilölle, voit halutessasi myöhemmin peruuttaa suostu­muksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan työkykytiimille.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi.

Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemis­ta. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi, tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella hen­kilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn.

Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asi­assa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Turvallinen maatila 2020 -kilpailun ilmoittautumislomakkeella kerätty­jä henkilötietojasi säilytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti niin kauan kuin on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten. Henkilötietojasi säilytetään vuoden 2020 loppuun saakka.

Rekisterinpitäjä

Mela on Turvallinen maatila 2020 -kilpailun ilmoittautumislomakkeella kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö