Ohita valikko

Kuntoutuskurssit

Mela järjestää vuosittain kuntoutuskurssin astmaa, allergista nuhaa, ODTS:ää ja homepölykeuhkoa ammattitautina sairastaville maatalousyrittäjille, jotka jatkavat työssään suojainten avulla.

Kurssipaikka ja aikataulu

Kurssi järjestetään vuosittain Oulussa Verven kuntoutuskeskuksessa Oulun ydinkeskustassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kurssin kesto on neljä vuorokautta. Kurssi järjestetään vuosittain, useimmiten loppuvuodesta.

Kurssin sisältö

Kurssilla saat paljon tietoa ammattitaudistasi, sen hoidosta ja suojautumisesta sekä muista kuntoutusasioista. Saat tietoa Melan etuuksista sekä ohjeita itsehoitoon ja suojautumiseen, jotta pystyisit paremmin jatkamaan maataloustyössäsi. Kurssilla on myös terveyttä edistävää sisä- ja ulkoliikuntaa. Verve lähettää sinulle ennen kuntoutusjakson alkua kutsun, josta löydät runsaasti lisätietoja kuntoutuskurssiisi liittyen.

Mela vastaa kustannuksista

Kutsumme maatalousyrittäjät kuntoutuskursseille ja vastaamme kursseihin liittyvistä kustannuksista, kuten kurssimajoituksesta ja täysihoidosta. Edestakaiset matkat kurssipaikalle maksetaan halvinta kulkuneuvoa käyttäen. Saat kurssin ajalta myös ansionmenetyskorvausta, jolla voit kattaa esimerkiksi kurssin aikana aiheutuneita lomituksen kustannuksia. Lomituksen kustannuksia ei korvata.

Kurssille kannattaa osallistua

Kuntoutuskurssilla opit hallitsemaan sairauttasi. Saat myös mahdollisuuden jakaa kokemuksiasi ja tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuskurssi auttaa sinua voimaan hyvin ja avaa uusia keinoja suoriutua työssä ja arjessa.

Lisätiedot

Lisätietoja Melassa antaa erityiskäsittelijä Pirkko Sandberg, puh. 029 435 2240

Lue lisää Verven kuntoutuskeskuksen nettisivuilta  ja tutustu ohjeisiin kuntoutukseen tulevalle.

Suojainten käyttö

Lisätietoja ja opastusta henkilönsuojainten valintaan ja käyttöön löydät osiosta Työturvallisuus.

Hengityksensuojaimista löytyy kuvia ja käyttötietoja muun muassa Multisafe Oy:n sivuilta.

Maatalouden hengityksensuojaimiin ja niiden oikeaan käyttöön voit tutustua myös katsomalla Hengityksensuojaimet-ohjevideomme, joka löytyy Suojainvideot-sivulta.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö