Ohita valikko

Kuntoutuskurssit

Mela järjestää kuntoutuskursseja astmaa, allergista nuhaa ja homepölykeuhkoa ammattitautina sairastaville maatalousyrittäjille, jotka jatkavat työssään suojainten avulla.

Kurssipaikka ja aikataulu

Kursseja järjestetään vuosittain Oulussa Verven kuntoutuskeskuksessa. Kurssien kesto ja määrä riippuvat ammattitaudista. Allergiseen nuhaan ja homepölykeuhkoon sairastuneiden kuntoutuskurssi kestää 5 vuorokautta. Ammattiastmaan sairastuneille järjestetään kaksi 5 vuorokauden pituista kurssia.

Nuha-homepölykurssi: 4.–8.11.2019

Astmakurssi 1. jakso: 3.–7.2.2020
Astmakurssi 2. jakso: 30.3.–3.4.2020

Kurssin sisältö

Kurssilla saat paljon tietoa ammattitaudistasi, sen hoidosta ja suojautumisesta sekä muista kuntoutusasioista. Saat tietoa Melan etuuksista sekä ohjeita itsehoitoon ja suojautumiseen, jotta pystyisit paremmin jatkamaan maataloustyössäsi. Kurssilla on myös terveyttä edistävää sisä- ja ulkoliikuntaa.

Mela vastaa kustannuksista

Kutsumme maatalousyrittäjät kuntoutuskursseille ja vastaamme kursseihin liittyvistä kustannuksista, kuten kurssimajoituksesta ja täysihoidosta. Edestakaiset matkat kurssipaikalle maksetaan halvinta kulkuneuvoa käyttäen. Saat kurssin ajalta myös ansionmenetyskorvausta, jolla voit kattaa esimerkiksi kurssin aikana aiheutuneita lomituksen kustannuksia. Lomituksen kustannuksia ei korvata.

Kurssille kannattaa osallistua

Kuntoutuskurssilla opit hallitsemaan sairauttasi. Saat myös mahdollisuuden jakaa kokemuksiasi ja tunteitasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuskurssi auttaa sinua voimaan hyvin ja avaa uusia keinoja suoriutua työssä ja arjessa.

Lisätiedot

Lisätietoja Melassa antaa erityiskäsittelijä Heidi Sinervä, puh. 029 435 2235.

Suojainten käyttö

Lisätietoja ja opastusta henkilönsuojainten valintaan ja käyttöön löydät osiosta Työturvallisuus.

Hengityksensuojaimista löytyy kuvia ja käyttötietoja muun muassa Suojalaite Oy:n sivuilta.

Maatalouden hengityksensuojaimiin ja niiden oikeaan käyttöön voit tutustua myös katsomalla Hengityksensuojaimet-ohjevideomme, joka löytyy Suojainvideot-sivulta.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö