Allmän respons och frågor
Det är möjligt att ge respons anonymt, men genom att fylla i ditt namn och antingen adress eller telefonnummer kan du också få svar av oss.

Om din fråga gäller din personliga situation är det lättare för oss att utreda ärendet om du också skriver din personbeteckning i meddelandefältet. Du kan tryggt göra det eftersom dataförbindelsen till LPA är skyddad.

Skyddad e-posttjänst för bilagor
Om du vill skicka bifogade filer ber vi dig i stället använda LPA:s skyddade e-posttjänst. Som mottagare väljer du typ av ärende på rullgardinsmenyn. Alternativt kan du skriva mottagarens e-postadress i fältet under menyn (fornamn.efternamn@mela.fi).

Arbetspensionskort
Om du behöver ett nytt arbetspensionskort väljer du det som ärende nedan och skriver din personbeteckning i meddelandefältet. 

OFLA-försäkringsintyg
Om du behöver ett nytt OFLA-försäkringsintyg väljer du det som ärende nedan och skriver din personbeteckning i meddelandefältet. Snabbare är det att själv skriva ut intyget via LPA:s e-tjänster.

Förhandsberäkning av LPA-tryggheten
Om du vill ha en förhandsberäkning av din LPA-trygghet väljer du beräkningen som ärende nedan och skriver din personbeteckning i meddelandefältet. Snabbare är det att själv skriva ut beräkningen via LPA:s e-tjänster.