Barnsäkerhetsprojekt

Barnsäkerhetsprojektet har som mål att främja säkerheten för barn och minska antalet barnolycksfall på lantgårdarna. Jaana Kivikkos undersökning "Lasten turvallisuus maatiloilla" (Säkerhet för barn på lantgårdar), som utfördes för Arbetseffektivitetsföreningen, gav den första impulsen till projektet. I vårt projekt har vi fått värdefulla tips från USA, eftersom vi inom ramen för projektet samarbetar med organisationen Farm Safety 4 Just Kids i USA. Centralförbundet för barnskydd har också stött projektet.

Vi samarbetar internationellt med ISSA. År 2004 stod LPA värd för en internationell konferens om säkerheten för barn på lantgårdar. Efter det har bland annat en video om säkerheten för barn gjorts tillsammans.

LPA och Arbetseffektivitetsföreningen har tillsammans utarbetat broschyr- och studiecirkelmaterial som berör skydd i arbete samt pysselmaterial för barn. Till exempel har vi producerat en videofilm, Juhon tarina (Berättelsen om Juho), som ger oss något att tänka på när det gäller att minska de farliga ställena på en lantgård.

 

Uppdaterad 19.03.2013