Ostopalvelusitoumuksen hakeminen

Voit hakea ostopalvelusitoumusta ottamalla yhteyttä oman alueesi projekti- tai hanketyöntekijään (katso yhteyshenkilöiden tiedot Yhteystiedot-sivulta). Tämän jälkeen voitte sopia tapaamisen. Yleensä sovitaan, että yhteyshenkilö tulee tapaamaan yrittäjää tilalle. Tapaamisessa voitte keskustella kohtaamistasi haasteista ja kartoittaa vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Yhtenä ratkaisuvaihtoehtona ongelmiisi voi olla ohjaus asiantuntija-avun piiriin. Tällöin sinun on mahdollista hakea ostopalvelusitoumusta. Yhteyshenkilö auttaa sinua laatimaan sitoumushakemuksen ja kirjoittaa hakemukseen myös oman suosituksensa. Hän myös lähettää hakemuksen Melaan.

Hakemuksessa tulee mainita, hakeeko palvelua sosiaali- ja terveysalan (psykoterapia tms.), talouden vai juridisen puolen asiantuntija-apuun.  Avun tarve tulee perustella lyhyesti vastaamalla hakemuksessa esitettyihin kysymyksiin. Hakemus tulee myös päivätä ja allekirjoittaa.

Hakemus on hyvä toimittaa Melaan vasta, kun palveluntuottaja (esim. psykoterapeutti), jolta aiot palvelun hankkia, on tiedossa. Myönnettävään sitoumukseen tulee voimassaoloaika, jonka kuluessa palvelu tulee ostaa. Voimassaoloaika on palvelusta riippuen 3-4 kuukautta. Huomaathan, että voimassaoloaika voi umpeutua ennen palvelun ostamista, jos hakemuksesi lähetetään Melaan paljon ennen kuin pääset käyttämään palvelua.

Yhteyshenkilö lähettää hakemuksen Melaan yleensä sähköpostitse. Koska hakemus sisältää henkilötietoja, lähettämiseen käytetään suojattua sähköpostia. Tällöin listalta valitaan vastaanottajaksi Välitä viljelijästä. Suojatun sähköpostin kieli on sama kuin käytettävän selaimen kieli.

Suosituksen sisältävän hakemuksen voi lähettää Melaan myös  postitse osoitteella:
Mela
Työhyvinvointitiimi/Ostopalvelusitoumus
PL 16
02101 Espoo

Päivitetty 01.11.2018