Liittyminen työterveyshuoltoon

Selvitä alueesi työterveyshuoltopalvelujen tuottajat. Apuna voit käyttää työterveyshuollon hakupalvelua

Ota yhteyttä työterveyshuollon toimijoihin. Kerro tarpeesi ja pyydä tarjouksia. Arvioi ja vertaile hintoja, palvelun sisältöjä ja muita ehtoja. Kannattaa myös tarkistaa oman kunnan sosiaali- ja terveys- tai elinkeinotoimesta, onko kunta mahdollisesti jo kilpailuttanut valmiiksi oman alueensa yritysten ja yrittäjien työterveyshuoltopalvelut. Näin saatat olla oikeutettu normaalia edullisempaan palveluhintaan. Valitse itsellesi sopivin palveluntuottaja ja tee kirjallinen sopimus palveluista.

Maatalousyrittäjän katsotaan liittyneen työterveyshuoltoon sinä päivänä, kun terveyskeskus tai lääkäriasema on vastaanottanut hänen ilmoittautumislomakkeensa. Palveluntuottajat ilmoittavat Melaan työterveyshuoltoon liittymisestä.

Maatalousyrittäjän tulee olla liittynyt työterveyshuoltoon lokakuun 1. päivään mennessä saadakseen alennuksen seuraavan vuoden vakuutusmaksuunsa.

Maatalousyrittäjä, joka kuuluu työnantajansa järjestämän työterveyshuollon piiriin, ei saa alennusta MATA-maksuunsa, ellei hän ole liittynyt nimenomaan maatalousyrittäjille tarkoitettuun työterveyshuoltoon. 

Päivitetty 28.06.2019