Perhe-elämä voimanlähteenä

Ruuhkavuosina lapset ovat pieniä ja työtahti kova. Maatilalla on yleensä koettu sukupolvenvaihdos ja velkataakka investointeineen saattaa stressata. Parisuhdetta ja lapsiakin pitäisi jaksaa hoitaa. Haasteiden vastapainoksi lapset tuovat iloa ja jatkuvuutta elämään. Perhe-elämä on yrittäjälle voimanlähde.

Vanhemmat kasvavat ihmisinä kasvattaessaan lapsiaan. Perheen yhteisen arjen sujuminen mittaa ja kehittää valmiuksia kasvattajana. Kun vanhemmat vetävät yhtä köyttä ja vapaa-aikaa halutaan viettää yhdessä, ollaan hyvällä tiellä. Eri ikäkausina vanhemmuus vaatii erilaisia taitoja. Tieto lapsen kehityskausista voi auttaa vanhempia oivaltamaan, mistä kenkä puristaa. Pyörää ei vanhemmuudessakaan tarvitse keksiä uudestaan. Taito tukea lasta ja asettaa rajoja yhteistyössä puolison kanssa auttavat onnistumaan. Jos ongelmia on, uusien näkökulmien hakemisessa ei pidä epäröidä.

Monipuolista tietoa ja tukea lapsiperheen elämänkaarelle löytyy Mannerheimin Lastensuojeluliiton vanhempainnetistä. Maatilaympäristön ja lastenhoidon riskeistä kertoo Melan esite Tee maatila turvalliseksi lapsille.

Päivitetty 10.05.2017