Oma hyvinvointi

Maatalousyrittäjä on usein yksinyrittäjä. Tämän vuoksi maatalousyrittäjien työhyvinvoinnin tukemisessa on erityisen tärkeää oman, henkilökohtaisen hyvinvoinnin tukeminen. Yrittäjä itse on yrityksensä kivijalka.

Omaan hyvinvointiin liittyy moni asia: terveys, työkyky, mutta myös henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten persoonallisuus, motivaatio, arvot ja asenteet. Lisäksi merkitystä on elintavoilla sekä palautumisella. Oma hyvinvointi vaikuttaa olennaisesti yrityksen elinvoimaisuuteen, mutta onneksi yrittäjä itse voi vaikuttaa siihen.  Arjen valinnat ratkaisevat, miten hyvin sinä ja yrityksesi voivat.

Sanotaan, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuo kuusi takaisin, koska se vähentää mm. sairastamisesta ja tapaturmista johtuvia kustannuksia. Yksinyrittäjällä investointi omaan hyvinvointiin näkyy ennen kaikkea työn tuottavuuden nousuna. On osoitettu, että henkilöt, joilla on korkea työmotivaatio, osaaminen ajan tasalla sekä työkyky hyvä, saavat yrityksen tuottamaan selvästi paremmin kuin ne, joilla näillä osa-alueilla on ongelmia.

Päivitetty 10.05.2017