Sähköinen vahinkoilmoitus

Avaa video uuteen ikkunaan.

Sähköisen vahinkoilmoituksen voi täyttää Melan sähköisissä asiointipalveluissa. Vahinkoilmoitus täytetään tunnistautumalla palveluun omilla pankkitunnuksilla. Pankkitunnistautumisella varmistetaan kirjautujan henkilöllisyys. Se myös vastaa kirjallista allekirjoitusta.

Hyvä tietää
Ota jo etukäteen esille kaikki tarpeelliset asiakirjat ja muistiinpanot (mm. tilinumero, vahinkoasiaan liittyvät asiakirjat). Näin ilmoituksen täyttäminen sujuu helposti.

Kirjautumisesi Melan sähköiseen asiointipalveluun on voimassa 60 minuuttia. Istunto katkeaa 60 minuutin jälkeen, jolloin tulee kirjautua uudestaan sisään. Jos vahinkoilmoituksen täyttäminen on kesken, kun 60 minuuttia tulee täyteen, keskeneräinen ilmoitus katoaa ja joudut aloittamaan alusta.

Keskeneräistä vahinkoilmoituslomaketta ei pysty tallentamaan järjestelmään. Mikäli istunto katkeaa, näytöllesi jää täyttämistäsi kohdista yhteenveto, jonka voit halutessasi kopioida tai tallentaa koneellesi.

Toimi näin
Aloita kirjautumalla Melan sähköisiin asiointipalveluihin omilla pankkitunnuksillasi. Siirry onnistuneen kirjautumisen jälkeen kohtaan Tee tai seuraa hakemuksiasi > Tee hakemus. Valitse oikea lomake kohdasta Tapaturmailmoitukset ja Matkalasku.

Maatalousyrittäjille ja apurahansaajille on omat lomakkeensa työvahinkojen ilmoittamiseen. Myös vapaa-ajanvahinko ilmoitetaan siihen tarkoitetulla lomakkeella. Jos et ole varma, onko kyseessä työ- vai vapaa-ajan vahinko, täytä työvahinkoilmoitus.

Jokaisesta vahingosta täytyy tehdä oma vahinkoilmoitus. Vahinkoilmoituksen yhteydessä on mahdollista täyttää myös matkalasku.

Jos olet jo aiemmin tehnyt vahinkoilmoituksen, voit erillisellä lomakkeella ilmoittaa sähköisesti pelkät matkakulut. Lähetä muista vahinkoon liittyvistä kuluista kuitit postitse Melaan. Ilmoita asiapapereissa aina vahinkopäivä sekä henkilötunnuksesi tai korvausasian numero.

Lue huolellisesti vahinkoilmoituksen alussa olevat täyttöohjeet. Jokaisen sivun ylälaidassa on Info-painike, mistä näet tarkempia ohjeita. Sivun yläosasta voit myös seurata, missä vaiheessa vahinkoilmoituksen täyttäminen on.

Kentät, joiden tiedot ovat pakollisia, on merkitty punaisella tähdellä.

Voit esikatsella täytetyn vahinkoilmoituksesi ennen sen lähettämistä. Näytöllesi ilmestyy vahvistusviesti, kun olet lähettänyt ilmoituksen Melaan.

Liitteiden toimittaminen
Lisäselvityslomakkeet hevosvahingosta, polttopuuvahingosta, yläraajan kipeytymisestä ja meluvammoista voi tulostaa nettisivuiltamme Lomakkeet-osiosta. Voit toimittaa nämä ja muut vahinkoasiaasi liittyvät lisäselvitykset ja asiakirjat suojatun sähköpostin kautta Melaan.

Toimita kuitit maksamistasi kustannuksista postitse Melaan: Maatalousyrittäjien eläkelaitos, PL 16, 02101 Espoo.

Muista ilmoittaa kaikissa asiapapereissa vahinkopäivä sekä henkilötunnuksesi tai korvausasian numero.

Mela-asiamiehet auttavat ja neuvovat sinua vahinkoilmoituksen täyttämisessä. Asiamiesten yhteystietohausta löydät asiamiesten yhteys- ja vastaanottotiedot.

Päivitetty 09.07.2018