Elokuvia maatalouslomittajista

Tutustu maatalouslomittajiin ja heidän työhönsä kuuden lyhytelokuvan avulla. Elokuvat on kuvattu Sysmässä, Anjalankoskella ja Mouhijärvellä. Kuulet lomittajien kertomusten lisäksi myös asiakkaiden eli maatalousyrittäjien sekä lomittajien työnantajan mietteitä lomituksesta. 

Kunkin filmin kesto on noin 12 minuuttia. Katsomiseen tarvitset VLC Player -katseluohjelman, jonka voit ladata tästä. Katseluohjelma on ilmainen. 

Maatalouslomittaja hevos- ja lammastilalla
Hevosten ja lampaiden hoito lisää lomittajan työn monipuolisuutta. Useimmiten lomittajan työssä hoidetaan kuitenkin lypsykarjaa.

Maatalouslomittaja lypsyasemalla
Suurin osa lomittajan työstä liittyy lypsykarjan hoitoon. Laadukkaan maidontuotannon lisäksi työhön kuuluu pienten vasikoiden hoitoa.

Maatalouslomittaja ratsuhevostilalla
Hevosten määrä maatiloilla lisääntyy koko ajan. Lomittaja voi erikoistua myös hevosten hoitoon. Hevosten lisäksi kannattaa pitää myös lehmiin liittyvä ammattitaito hallussa, sillä lomittajan ammatissa lehmiä pääsee hoitamaan aina.

Maatalouslomittaja lypsyrobottinavetassa
Kotieläinten hoitotyö automatisoituu nopeasti. Lypsyrobotti keventää lomittajan työtä. Navetan tietokoneet ovat hyvä apu eläinten ruokinnassa sekä terveyden ja tuotoksen seurannassa. Lypsyrobotin myötä eläinmäärä yleensä kasvaa. Suurilla lypsyrobottitiloilla lomittajan on osattava käyttää myös traktoria.

Yrittäjälomittajan arkipäivää
Maatalouslomittaja voi toimia myös yrittäjänä. Yrittäjälomittaja voi tarjota lomituspalveluita lomituksen paikallisyksikölle tai itse järjestetyssä lomituksessa oleville maatalousyrittäjille.


Mukavia katseluhetkiä!

Päivitetty 29.12.2016