Eläkkeen maksaminen

Jatkuva eläke maksetaan kuukausittain kuukauden toisena pankkien aukiolopäivänä. Mela maksaa kaikki eläkkeet ja etuudet samalle tilille. Käytössä on aina viimeisimpänä ilmoitettu pankkitili.

Eläkkeen maksupäivät vuonna 2019

3. tammikuuta2. huhtikuuta2. heinäkuuta2. lokakuuta
4. helmikuuta3. toukokuuta2. elokuuta4. marraskuuta
4. maaliskuuta4. kesäkuuta3. syyskuuta3. joulukuuta

Kun olet muuttamassa tai tilinumerosi vaihtuu, ilmoita uudet yhteystietosi Melaan.

Tilinumeron ilmoittaminen
Voit ilmoittaa uuden tilinumeron tai muuttaa tilinumeroasi sähköisessä asiointipalvelussamme. Muista täyttää asiointipalvelun Pankkitiedot-kohtaan sekä BIC-tunnus että IBAN-tilinumero.

Ilmoituksen uudesta tilinumerosta tai tilinumeron muutoksesta voi tehdä myös kirjallisella ilmoituksella osoitteeseen Maatalousyrittäjien eläkelaitos, PL 16, 02101 Espoo.

Ilmoituksesta täytyy käydä selkeästi ilmi

  • yhteystiedot
  • syntymäaika
  • IBAN-tilinumero ja pankin BIC
  • eläkkeensaajan allekirjoitus.

Mikäli allekirjoittajana on joku muu kuin eläkkeensaaja, mukaan on liitettävä valtakirja tai kopio edunvalvontapäätöksestä.

Voit tehdä maksupaikan muutoksen myös siinä pankissa, johon haluat eläkkeesi maksettavaksi. Puhelimitse emme voi ottaa vastaan pankkimuutoksia.

Osoitteen muuttaminen
Osoitetietojen muutos Melaan tulee tehdä itse, sillä postiin tai väestörekisterikeskukseen tehdyt osoitteenmuutokset eivät välity meille. Voit tehdä osoitteenmuutoksen myös suoraan sähköisessä asiointipalveluissa.

Voit ilmoittaa osoitteesi muuttumisesta myös allekirjoittamallasi kirjeellä, josta käy selkeästi ilmi syntymäaikasi sekä vanhat ja uudet osoitetietosi.

Päivitetty 18.12.2018