Katso tietojasi

Voit katsoa MYEL-vakuutusnumerosi ja muita Mela-turvaan liittyviä tietojasi, jotka löytyvät Melan rekistereistä. Pääset tarvittaessa muuttamaan yhteys- ja pankkitietojasi. Näet vakuutustietosi sekä maksetut korvaukset ja eläkkeet.

Asiakastiedot
Asiakastiedot sisältävät henkilö- ja yhteystietosi sekä pankkitietosi. Pääset tarvittaessa muuttamaan yhteystietojasi Muokkaa-painikkeella. Muista ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi.

Pankkitiedot
Pankkitiedoista näet, minne Mela maksaa mahdolliset etuutesi. Voit muuttaa tilinumeroasi tai ilmoittaa uuden tilinumeron asiointipalvelussa. Muista täyttää Pankkitiedot-kohtaan sekä BIC-tunnus että IBAN-tilinumero.

Vakuutustiedot
Vakuutustiedoista näet tämänhetkisen vakuutustilanteesi. Tarkista, ovatko tietosi oikeat.

MYEL-vakuutusnumerosi löydät kohdasta Yrittäjävakuutukset. Vakuutusnumero on 9-numeroinen sarja tilan nimen perässä.

Jos MYEL-vakuutuksesi on päättynyt, siirry kohtaan Tarkista turvasi taso > Eläketurva, niin näet, kuinka paljon sinulle on karttunut eläkettä.

Vakuutusmaksut
Vakuutusmaksuista näet erääntyneet ja tulossa olevat laskut, vakuutusmaksujen laskutustilanteen, alennukset MATA-maksuista sekä sijaisapumaksut.

Saadut etuudet
Saadut etuudet sisältävät sinulle maksetut MATA-korvaukset, Mela-sairauspäivärahat ja eläkkeet. Eläkkeistä ja korvauksista näet vuosierittelyn sekä toistuvat ja kertaluontoiset suoritukset.

Mela-sairauspäiväraha: Jos sairastut, omavastuuaikasi on sairastumispäivä + 3 päivää. Jos sairausloma jatkuu pitempään, Mela maksaa Mela-sairauspäivärahaa enintään Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta (sairastumispäivä + 9 arkipäivää). Jos sairaus kestää yli tämän omavastuuajan, sairauspäivärahan maksu siirtyy Kelalle. Mela-sairauspäivärahan saaminen edellyttää, että Kela-sairauspäivärahahakemuksessa ilmoitat olevasi MYEL-vakuutettu.

suomi