Katso tietojasi

Voit katsoa MYEL-vakuutusnumerosi ja muita Mela-turvaan liittyviä tietojasi, jotka löytyvät Melan rekistereistä. Pääset tarvittaessa muuttamaan yhteys- ja pankkitietojasi. Näet vakuutustietosi sekä maksetut korvaukset ja eläkkeet.

Asiakastiedot
Asiakastiedot sisältävät henkilö- ja yhteystietosi sekä pankkitietosi. Pääset tarvittaessa muuttamaan yhteystietojasi Muokkaa-painikkeella. Muista ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi.

Pankkitiedot
Pankkitiedoista näet, minne Mela maksaa mahdolliset etuutesi. Mela saa tiedon tilinumerostasi ensimmäisen kerran, kun haet jotain etuutta tai eläkettä. Voit muuttaa pankkitilin asiointipalvelussa, mikäli tilinumerosi kuuluu SEPA-järjestelmään. Muussa tapauksessa tilinumeron muutoksesta on ilmoitettava kirjallisesti.

Vakuutustiedot
Vakuutustiedoista näet tämänhetkisen vakuutustilanteesi. Tarkista, ovatko tietosi oikeat.

MYEL-vakuutusnumerosi löydät kohdasta Yrittäjävakuutukset. Vakuutusnumero on 9-numeroinen sarja tilan nimen perässä.

Jos MYEL-vakuutuksesi on päättynyt, siirry kohtaan Tarkista turvasi taso > Eläketurva, niin näet, kuinka paljon sinulle on karttunut eläkettä.

Vakuutusmaksut
Vakuutusmaksuista näet erääntyneet ja tulossa olevat laskut, vakuutusmaksujen laskutustilanteen, alennukset MATA-maksuista sekä sijaisapumaksut.

Saadut etuudet
Saadut etuudet sisältävät sinulle maksetut MATA-korvaukset, Mela-sairauspäivärahat ja eläkkeet. Eläkkeistä ja korvauksista näet vuosierittelyn sekä toistuvat ja kertaluontoiset suoritukset.

Mela-sairauspäiväraha: Jos sairastut, omavastuuaikasi on sairastumispäivä + 3 päivää. Jos sairausloma jatkuu pitempään, Mela maksaa Mela-sairauspäivärahaa enintään Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta (sairastumispäivä + 9 arkipäivää). Jos sairaus kestää yli tämän omavastuuajan, sairauspäivärahan maksu siirtyy Kelalle. Mela-sairauspäivärahan saaminen edellyttää, että Kela-sairauspäivärahahakemuksessa ilmoitat olevasi MYEL-vakuutettu.

suomi