Työhyvinvointipäivä

Mela järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Tieteentekijöiden liiton kanssa työhyvinvointipäivän apurahansaajille 19.9.2019. Työhyvinvointipäivässä tarjotaan apurahansaajille eväitä stressinhallintaan, omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä työn mielekkyyden lisäämiseen.

Pääpuhujana tilaisuudessa on toimittaja, kirjailija ja ratkaisukeskeinen valmentaja Anna Perho. Osallistujilla on mahdollisuus osallistua päivän aikana työhyvinvointiteemaisiin työpajoihin. Voit valita vapaasti kaksi työpajaa neljästä vaihtoehdosta:

  • Mindfulness-työpajassa sukelletaan mindfullnessin maailmaan mindfulness-ohjaaja Hanna Vesalaisen ohjauksessa.
  • Vuoropuhelua ja vihapuhetta: Taiteilijat ja tieteentekijät julkisessa keskustelussa – miksi ja miten pärjätä haittailmiöiden kanssa? Työpajassa keskitytään julkisen keskustelun ja dialogin merkitykseen ja tieteellisen ja taiteellisen työn eri muotoihin. Työpajassa mietitään, miten apurahansaaja voi ottaa osaa julkiseen keskusteluun ja miten hän huomioi eri yleisöt ja vuorovaikuttaa niiden kanssa. Lisäksi mietitään, miten kohdata julkisuus ja sosiaalisen median ilmiöt ja vihapuhe. Vetäjät: Johanna Vehkoo, Emmi Nieminen, Hanna Ojamo, Jussi Jalonen ja Leena Malkki.
  • Kirkastuspaja – mikä on työni merkitys? Työpajassa pysähdytään pohtimaan, mikä tekee omasta työstä merkityksellistä. Työpajassa kirkastetaan harjoitusten avulla työn päämääriä ja eettisiä ulottuvuuksia sekä löydetään keinoja vaikuttaa omassa työarjessa mielekkyyttä syöviin tai sitä vahvistaviin käytäntöihin. Lisäksi vahvistetaan osallistujien ammatillista kykyä vaikuttaa oman työhönsä. Vetäjät: KTT, Elina Henttonen, Valtaamo ja VTT, Sikke Leinikki, TJS opintokeskus
  • Tunteet voimavarana työssä. Tunnepajassa käydään läpi tunteita ja sitä, miten ne vaikuttavat meihin jokapäiväisessä elämässämme. Työpajassa opitaan, mitä tunteet ovat, miten niitä voi kohdata rakentavasti ja miten tunteita voi valjastaa voimavaraksi omaan arkeen ja työhön. Vetäjä: työterveyspsykologi-psykoterapeutti Päivi Leppämäki, psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi 

Ilmoittaudu työpajoihin alla olevan ilmoittautumislinkin kautta.

Ilmoittaudu mukaan
Työhyvinvointipäivä järjestetään 19.9. klo 12-16 Helsingin Messukeskuksessa. Ilmoittaudu mukaan 11.9. mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja:
Apurahansaajien Tyhy-päivän ohjelma
Erik Lindroos, puh. 0500 467 658 tai erik.lindroos[@]mela.fi (huom! ei sähköposti-ilmoittautumisia)

Päivitetty 24.09.2019