Vain vakuutettu metsänomistaminen kerryttää eläkettä ja turvaa tekemäsi työn

Melasta saat metsänomistajille ja metsätalousyrittäjille tarkoitetun maatalousyrittäjän eläkelain mukaisen työeläkevakuutuksen. Näin kartuttamasi MYEL-eläke maksetaan palkkatyöstä ja muusta yrittäjätoiminnasta kertyneiden eläkkeiden päälle. Työeläkettä kartuttavan MYEL-vakuutuksen lisäksi saat metsänomistajana meiltä tapaturmaturvaa.

Jos teet metsätyösi itse, muistathan huolehtia tapaturmaturvastasi
Työtulosi perusteella määräytyy vakuutusvelvollisuutesi eli oletko pakollisen MYEL-vakuuttamisen piirissä. Jos työskentelet metsässä itse, työtulosi on vähintään perustyötulon suuruinen. Jos et ole vakuutusvelvollinen, mutta työpanoksesi täyttää vakuuttamisen edellytykset, voit ottaa MYEL-vakuutuksen ja työajan MATA-vakuutuksen vapaaehtoisena turvaamaan työtäsi. Voit myös ottaa vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Vapaa-ajan vakuutus korvaa yksityistalouden töissä ja vapaa-ajan harrastuksissa sattuneita tapaturmia. 

Jos vakuutusasiasi on hoitamatta, ota yhteyttä
Neuvomme mielellämme, kuinka saat metsänomistuksesi kartuttamaan työeläkettäsi ja varmistamme kanssasi, että saat myös tapaturmavakuutuksesi kuntoon. Voit tutustua vakuutuksiin ja työtulolaskuriimme myös nettisivuillamme. 

Vakuuttamiskampanja
Mela valvoo vakuuttamattomia metsänomistajia marras-joulukuussa. Otamme puhelimitse yhteyttä metsänomistajiin, joilla on hallinnassaan iso metsäala, eikä siitä ole MYEL-vakuutusta. Kuulut pakollisen MYEL-vakuutuksen piiriin silloin, kun omistat tietyn määrän metsää ja työskentelet omassa metsässäsi. Lue vakuuttamisen ehdot esitteestämme.  

Lisätietoja
Asiakaspalvelu puh. 029 435 2650
Vakuutusasioiden tiiminvetäjä Leena Vehkomäki puh. 029 435 2236