Turvaa maatalousyrittäjän ja apurahansaajan vapaa-ajalle

Mela on vakuuttanut asiakkaidensa vapaa-aikaa 1980-luvulta lähtien. Vapaa-ajan MATA-vakuutus korvaa maatalousyrittäjän ja apurahansaajan yksityistalouden töissä ja vapaalla sattuneet tapaturmat.

Vapaa-ajan vakuutus tapaturmaturvasi täydentäjänä
Vapaa-ajan MATA-vakuutus täydentää työajan tapaturmavakuutustasi. Tapaturma on ulkoisesta tekijästä johtuva äkillinen ja yllättävä tilanne, kuten kaatuminen ja putoaminen. 

Tyypilliset vapaa-ajan tapaturmat sattuvat asuinrakennuksen remonttitöissä, siivotessa, keittiöaskareissa, kauppareissulla ja liikunnassa. Myös harrastuksissa ja ulkomaanmatkoilla tapahtuvat tapaturmat korvataan vapaa-ajan MATA-vakuutuksen mukaan. Huomaathan, että Melan vapaa-ajan vakuutus ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi urheiluharrastuksissa lajiin räätälöityjä tai lajiliiton tarjoamia urheilu- tai lisenssivakuutuksia eikä matkavakuutusta.  

Vakuutus ei korvaa sairauksia, liikennevahinkoja tai muita sellaisia tapaturmia, jotka korvataan muun kuin maatalousyrittäjän tapaturma- ja ammattitautilain mukaan.

Kun työaikasi lisäksi myös vapaa-aikasi on vahinkojen varalta vakuutettu, saat kattavan turvan elämääsi. 

Laaja vakuutus edullisesti
Vapaa-ajan MATA-vakuutus korvaa kattavasti vapaalla sattuneet vahingot. Vakuutettuna saat korvausta muun muassa tapaturmatilanteesta johtuvasta hoidosta, lääkkeistä, hoitomatkoista ja pysyvän haitan kuluista. Olet oikeutettu myös ansionmenetyskorvaukseen. 

Monipuolinen vapaa-ajan MATA-vakuutus on edullinen verrattuna moniin yksityisiin vakuutuksiin.

Kenelle vapaa-ajan vakuutus?
Maatalousyrittäjät ja apurahansaajat voivat ottaa vapaa-ajan MATA-vakuutuksen, kun työajan MATA-vakuutus on voimassa.  

Vapaa-ajan MATA-vakuutuksen voi ottaa myös perheenjäsenelle, jolla on voimassa oleva työajan MATA-vakuutus.

Lue lisää vapaa-ajan vakuuttamisen ehdoista ja korvauksista.