Tammi-huhtikuussa syntynyt, saat pian postissa työeläkeotteen

Työeläkeote kertoo karttuneen eläkkeen määrän. Tarkista otteen tiedot huolella, sillä työeläkkeesi lasketaan aikanaan työeläkeotteessa olevien tietojen perusteella. Jos tiedoissa on virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan.

Saat työeläkeotteen joka kolmas vuosi
Tänä vuonna saat Melasta paperisen työeläkeotteen, jos olet syntynyt tammi-huhtikuussa ja sinulla on voimassa oleva MYEL-vakuutus. Jos olet yli 60-vuotias MYEL-vakuutettu, saat paperisen työeläkeotteen postissa joka vuosi. 

Saat työeläkeotteen siltä eläkelaitokselta, jossa ansiosi tai työtulosi ovat olleet viimeisen kahden vuoden aikana suurimmat. Lokakuussa noin 19 300 Melan asiakasta saa henkilökohtaisen työeläkeotteensa postitse. 

Siirry sähköiseen työeläkeotteeseen
Työeläkeotteen voit tarkistaa milloin tahansa myös Melan asiointipalvelussa. Tunnistaudu ensin Melan asiointipalveluun, jonka jälkeen siirtyessäsi työeläkeotteelle palvelu pyytää sinua tunnistautumaan uudelleen. Asiointipalvelussa voit valita myös vaihtoehdon, jonka mukaan otetta ei jatkossa enää postiteta lainkaan kotiin. Voit tarkistaa työeläkeotteesi myös työeläke.fi-palvelussa. 

Jos olet tarkistanut työeläkeotteen 31.3.2019 jälkeen sähköisesti, ei otetta lähetetä postitse.

Arvio tulevasta eläkkeestä
Sähköisessä työeläkeotteessa on mukana myös arvio tulevasta eläkkeestäsi. Arvio tulevasta eläkkeestä on myös paperisessa työeläkeotteessasi, jos olet syntynyt vuonna 1965 tai aikaisemmin. 

Miten eläke karttuu? Tutustu eläkkeen karttumiseen nettisivuillamme.

Kysyttävää?
Olemme keränneet nettisivuillemme usein kysyttyjä kysymyksiä työeläkeotteesta. Vastaamme kysymyksiin työeläkeotteesta myös puhelimitse numerossa 029 435 2692.