Kylvölannoitin

Kylvökoneen tukkeutuminen aiheuttaa vaaratilanteita. Puhdistukseen on varauduttava pitämällä mukana sopivia puhdistusvälineitä. Kylvökone on tuettava huolellisesti, mikäli sen alla joudutaan työskentelemään.

Kylvölannoitin on jätettävä sellaiseen paikkaan, josta se voidaan helposti kiinnittää traktoriin. Teleskooppisen nostovarren päät tai kytkentälaitteet helpottavat kylvölannoittimen kiinnitystä. Nostolaitekiinnitteinen kylvölannoitin on pyritty saamaan mahdollisimman lähelle traktoria. Takapyörän ja kylvökoneen väliin ei juuri jää tilaa.

Kylvölannoitekone on tuettava huolellisesti, mikäli sen alla joudutaan työskentelemään. Puhdistukseen on varauduttava pitämällä mukana sopivia puhdistusvälineitä.

Lannoitteen käsittely on helpointa, kun säkit voidaan siirtää suunnilleen samalta korkeudelta lavalta kylvölannoittimen siiloon. Kylvökoneen ja lavan välissä on oltava taso. Tason tulisi olla säädettävä 60 - 80 cm lannoitesäiliön reunan alapuolella.

Monikäyttövaunua kytkettäessä on varmistettava, ettei ylösnostettu vaunu kaadu. Lannoiteosan ja siemenosan painopiste muuttuu, kun täyttövaunu tyhjennetään. Tukijalkojen avulla täyttövaunuun saadaan lisää sivuttaistukea.

Päivitetty 04.02.2013